Bouwkundige keuring

Een bouwkundig rapport bij aan- of verkoop van een object geeft een duidelijk beeld van de staat van het desbetreffende object. Als koper voldoet u met het rapport niet alleen grotendeels aan uw onderzoeksplicht zoals beschreven in NBW 7:17, maar heeft u ook een gedegen rapportage in uw bezit zodat u ook daadwerkelijk weet wat u koopt.
Indien u verkoper bent van het object heeft u een meldingsplicht van eventuele (verborgen) gebreken, met een bouwkundig rapport komt u uw meldingsplicht grotendeels na. Tevens biedt een recent rapport de potentiële koper zekerheid en kan dit het verkoopproces aanzienlijk versnellen.

Indien u in aanmerking wilt komen voor een hypotheek met NHG is het soms noodzakelijk dat u een bouwkundig rapportage in uw bezit heeft welke volgens de richtlijnen van de NHG is opgesteld.

Basiskeuring: In het rapport worden alle visueel waarneembare gebouwdelen omschreven en worden de bouwkundige gebreken benoemd. Tevens wordt er een kwaliteitsbeoordeling van deze bouwdelen gegeven (geen prijzen en/of kosten voor herstel opgenomen).

Prijs vanaf €230, – all-in

NHG / pluskeuring: Voor het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG, www.nhg.nl) is het noodzakelijk een bouwkundige keuring uit te voeren volgens de richtlijnen van de NHG (wel prijzen en/of kosten voor herstel opgenomen).

Prijs vanaf €285, – all-in

Wij hebben een landelijke dekking, zonder voorrijkosten.

Als de inhoud van de woning onbekend is, kunt u een aanname doen.

Onze inspecteur stelt tijdens de keuring de juiste inhoud van de woning vast.

Klik hier voor om een bouwkundige keuring aan te vragen.